Αλλού, Παντού (Ailleurs, Partout)

  • Post author:
  • Post category:Events

Ημερομηνία: Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022. Ωρα: 9-10.30μμ

H Γεωργία Κορώση, Συγγραφέας, Επιμελήτρια Κινηματογράφου & Τεχνών σε συνεργασία με το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγάρων, Ο Θέογνις και το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου Αθηνών – Ethnofest παρουσιάζουν την ταινία: Αλλού, Παντού (Ailleurs, Partout), Έγχρωμο/Ασπρόμαυρο – 63’, Βέλγιο, (2020)

Τοποθεσία

Πλατεία Προφήτη Ηλία, Οδός Φωκά, 19100, Μέγαρα (E: otheognis@gmail.com)

Προβολή ταινίας:

Αλλού, Παντού (Ailleurs, Partout), Έγχρωμο/Ασπρόμαυρο – 63’, Βέλγιο, (2020)

Σας προσκαλούμε στην ανοιχτή προβολή της ταινίας- ντοκιμαντέρ μικρού μήκους Αλλού, Παντού (2020) των σκηνοθετών Isabelle Ingold & Vivianne Perlemuter.

Η ταινία ακολουθεί τον Shahin, έναν 20χρονο πρόσφυγα που έχει εγκαταλείψει το σπίτι του στο Ιράν για ένα καλύτερο μέλλον. Τα γραπτά του μηνύματα, οι τηλεφωνικές συνομιλίες με την οικογένειά του και το ερωτηματολόγιο ενός γραφείου μετανάστευσης ανασυνθέτουν το ταξίδι του ή ίσως μια ψευδαίσθηση της επιτυχίας του.

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ, το Elsewhere, Everywhere είναι η πρώτη ταινία που λαμβάνει βραβείο διανομής από το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου Αθηνών (Ethnofest) και προβάλλεται στους κινηματογράφους της Αθήνας από τον Δεκέμβριο του 2021.

Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα προβάλλουμε το Αλλού, Παντού σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεγάρων: Θέογνις ως μέρος του πρώτου διεθνές φεστιβάλ Refugee Week με θεματική την αμοιβαία φροντίδα (healing).

Την ταινία θα παρουσιάσει ο Σίλας Μιχάλακας, Υπεύθυνος Ανάπτυξης και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων στο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου Αθηνών – Ethnofest.

Γλώσσες: Γαλλικά, Αγγλικά, Περσικά (με Ελληνικούς υπότιτλους)

Πληροφορίες:

Twittergeorgiakorossi
Instagram: georgiakorossi 

Facebook: Georgia Korossi

Instagram: o_theognis

Facebook: @Theognis.Megara