Προβολή ταινίας “Ξύπνησα 18”

22 Ιουνίου 2023, 19:00-21:00 στην Αθήνα Νορμανού 5, Αθήνα 105 55
23 Ιουνίου 2023, 17:00- 19:00 στη Θεσσαλονίκη “Blue Refugee Center”, Ι. Κωλέττη 25D, Θεσσαλονίκη 564 27

Έξι παιδιά. Έξι ασυνόδευτα παιδιά. Μια λέξη- μια ειδοποιός διαφορά. Έξι άνθρωποι μιλούν για τη ζωή στην καινούργια χώρα, στην Ελλάδα, μια ζωή που αλλάζει απότομα και δυσκολεύει αφάνταστα στα 18. Τα όνειρα, οι διαψεύσεις, οι φόβοι και η ελπίδα έξι νεαρών ανθρώπων.

Παραγωγή: SolidarityNow
Σκηνοθεσία: Βέρα-Ιόνα Παπαδοπούλου
Διευθυντές Φωτογραφίας: Νίκος Παλαιολόγος, Θοδωρής Νικολάου

Η ταινία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο «Χτίζοντας το μέλλον. Ανταλλάσσοντας καλές πρακτικές μετάβασης των παιδιών μεταναστών στην ενηλικίωση». Στο πρόγραμμα, που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2022, συμμετέχουν 5 εταίροι: η ειδική γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου και το SolidarityNow από την Ελλάδα, το Fundación Cepaim από την Ισπανία, και το Ολλανδικό ίδρυμα επιτροπείας ασυνόδευτων ανηλίκων Nidos, υπό το συντονισμό του Συμβουλίου της Ευρώπης. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και το Συμβούλιο της Ευρώπης (Council of Europe).

*Το περιεχόμενο της ταινίας αντικατοπτρίζει μόνο τις απόψεις του/της δημιουργού και αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του/της. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρώπης δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη χρήση των πληροφοριών που περιέχονται στην ταινία.