22/6/2022

Γίνε Μουσικός Ορχήστρας για μια Μέρα!

Πού: Σεράφειο Δήμου Αθηναίων – Κεντρικός εκθεσιακός χώρος

16:00 – 18:00

Μπορούν άραγε παιδιά και νέοι με διαφορετική εθνικότητα και κουλτούρα, που δεν μιλούν την ίδια γλώσσα, να μάθουν να παίζουν ένα όργανο μουσικής και να σχηματίσουν μια καλοκουρδισμένη ορχήστρα; Φυσικά και μπορούν, γιατί τους ενώνει η παγκόσμια γλώσσα της μουσικής!

Η πολυπολιτισμική «Ορχήστρα της Κυψέλης» του El Sistema Greece, σε συνεργασία με το ACCMR – Κέντρο Συντονισμού του Δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων και την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, σας καλεί σε μια υπέροχη παιδαγωγική πρόβα για παιδιά που αγαπούν τη μουσική! Η δράση γίνεται στο πλαίσιο του φεστιβάλ πολιτισμού Refugee Week Greece, που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με θεματική το healing, δηλαδή την αμοιβαία φροντίδα και την ανθρώπινη ικανότητα για επανεκκίνηση σε όλους τους τομείς που μας επηρεάζουν. Και τι είναι πιο healing από την μουσική;

Ποιες είναι οι βασικές αρχές μιας πρόβας ορχήστρας; Τι αρμοδιότητες έχει ένας μαέστρος και πως είναι να διευθύνεις μια ολόκληρη ορχήστρα; Ποια είναι τα μέλη και τα όργανα μιας ορχήστρας και πώς όλα μαζί παράγουν μελωδίες που μας ενώνουν;

Τα παιδιά από Κέντρα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων που συμμετέχουν στη δράση, θα γίνουν ζευγάρια με τους μικρούς μουσικούς τoυ El Sistema Greece και θα μάθουν για τα έγχορδα, πνευστά και τα κρουστά όργανα της ορχήστρας και για το πως φτιάχνονται οι μελωδίες! Υπό την καθοδήγηση της μαέστρου της «Ορχήστρας της Κυψέλης», Francis Gagliardi, θα μπορέσουν να παίξουν μουσική, κλείνοντας εντυπωσιακά αυτή την υπέροχη πρόβα-γιορτή μουσικής! 

Η παρακολούθηση της δράσης είναι δωρεάν και ανοιχτή στο κοινό. Σας περιμένουμε όλες και όλους σε αυτή την διαδραστική healing γιορτή! 

Στόχος της δράσης: healing together!

Σύμφωνα με την πρωτοποριακή μουσική μέθοδο του El Sistema, η ορχήστρα αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον προκειμένου τα παιδιά μέσα από την τέχνη και τη δημιουργική συνύπαρξη, να αναπτύξουν δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας και να αποκτήσουν εφόδια για ένα καλύτερο αύριο. Όλοι μαζί, ως μέλη μιας μουσικής οικογένειας θα ανακαλύψουν την χαρά της ομαδικής εργασίας, τη δύναμη του “μαζί” και θα αποκτήσουν πολύτιμη δύναμη ώστε να γίνουν υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες. Θα αναπτύσσουν δεξιότητες ζωής και κοινωνικές αξίες, όπως η υπευθυνότητα και ο αμοιβαίος σεβασμός και θα τους δοθεί η ευκαιρία να ονειρευτούν ένα πιο φωτεινό μέλλον.

Διοργάνωση της εκδήλωσης:

Text

Description automatically generatedimage1.pngText

Description automatically generated

Με την υποστήριξη:

Logo, company name

Description automatically generated

Φιλοξενία εκδήλωσης:

serafeio_logo_EL_2018.pdf

Στο πλαίσιο του: