Για το 2o Refugee Week Greece φεστιβάλ, σας προσκαλούμε να γιορτάσετε πώς φαίνεται η συμπόνια στην πράξη. Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε μια κοινή κατανόηση της συμπόνιας για να διασφαλίσουμε ότι την επεκτείνουμε ευρέως σε όλους.

«Το καθήκον μας πρέπει να είναι να απελευθερώσουμε τον εαυτό μας – διευρύνοντας τους κύκλους συμπόνιας μας για να αγκαλιάσουμε όλα τα ζωντανά πλάσματα και ολόκληρη τη φύση στην ομορφιά της» – Άλμπερτ Αϊνστάιν

Γιατί συμπόνια;
Τα τελευταία χρόνια υπήρχαν μεγάλες προκλήσεις για όλους μας. Εξακολουθούμε να προσαρμοζόμαστε στις νέες πραγματικότητες μετά το lockdown καθώς και να ανταποκρινόμαστε σε νέες κρίσεις.

Όμως, τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει μεμονωμένα. Γνωρίζουμε πόσο διασυνδεδεμένος είναι ο κόσμος μας: πώς κάτι φαινομενικά «μακρινό» επηρεάζει τους πάντες. Όλα αυτά μας κάνουν να συνειδητοποιήσουμε ακόμη περισσότερο την ανάγκη να διευρύνουμε τους κύκλους συμπόνιας μας.

Μέσα στις δικές μας εμπειρίες βρίσκονται όλα τα εργαλεία που χρειαζόμαστε για να είμαστε συμπονετικοί, όχι μόνο προς τον εαυτό μας και με όσους βρίσκονται στον άμεσο κύκλο μας, αλλά με όλους τους ανθρώπινους γείτονές μας και το κοινό μας σπίτι, τον πλανήτη γη.


Σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος στο φεστιβάλ Refugee Week Greece 2023 και να μας δείξετε πώς οι τέχνες και ο πολιτισμός μπορούν να βοηθήσουν στη διεύρυνση των κύκλων συμπόνιας μας. Ανυπομονούμε να δούμε όλες τις δημιουργικές σας απαντήσεις!

Refugee Week Greece 2023 θα πραγματοποιηθεί στις 19–25 Ιουνίου, και σας θέλουμε μαζί μας!


Highlighted City: Ioannina

Festival Programme 2023

Events 2023

Compass Films

International collaborations