19 – 25 Ιουνίου 2023

όλη την ημέρα

Παρουσίαση του έργου στην είσοδο του TAF

The Arts Foundation, Νορμανού 5 Μοναστηράκι, Αθήνα 105 55 Ελλάδα

Το Εφηβικό Δίκτυο ενώνει ξανά τις δυνάμεις του για το Refugee Week Greece δημιουργώντας ένα έργο βασισμένο στη θεματική της εκδήλωσης και συγκεκριμένα για την σημασία του “Empathy”.

Το έργο που καλλιτέχνησαν έφηβα άτομα του Εφηβικού Δικτύου με την υποστήριξη των εθελοντριών Λίνας Ιωαννίδου και Χρυσούλας Δρατζίδου δημιουργήθηκε με άξονα το Compassion και τον τρόπο με τον οποίο ερμηνεύουν την συγκεκριμένη έννοια.

Η περιγραφή του έργου όπως τα ίδια τα παιδιά την έγραψαν:

Μέσα από το έργο προσπαθήσαμε να απεικονίσουμε την σύνδεση που μας ενώνει με όλους τους ανθρώπους. Η διάθεση να επικοινωνήσουμε, να κατανοήσουμε, να συμπαρασταθούμε, να στηρίξουμε, να μοιραστούμε, να ξεπεράσουμε, να προχωρήσουμε, μα κυρίως να αφεθούμε να αλλάξουμε μέσω αυτής της διαδικασίας. 

Μέσα από την προσπάθεια να κατανοήσουμε ο ένας τον άλλο στην πραγματικότητα είναι μια προσπάθεια να κατανοήσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό και την φύση μας. 

Σε αυτή την διαδικασία είναι σημαντικό να είμαστε ανοιχτοί για να αποκτήσουμε γνώση αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι αυτή την γνώση να την μετατρέψουμε σε πράξη ώστε να δημιουργήσουμε μία καλύτερη κοινωνία και μέλλον για όλους μας.

Εφηβικό Δίκτυο

Το Εφηβικό Δίκτυο είναι ένας διαπολιτισμικός χώρος ειδικά σχεδιασμένος για έφηβα και νεαρά άτομα από 13 έως 24 ετών. Η λειτουργία του χώρου ξεκίνησε το 2016 από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με στόχο να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και ψυχοκοινωνικών δραστηριοτήτων και να συνεισφέρει στην ευαισθητοποίηση των έφηβων και νέων ατόμων για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι ένας ελεύθερος και ασφαλής χώρος υποστήριξης, ψυχαγωγίας και συνάντησης, ανοιχτός για όλα τα άτομα εφηβικής και νεαρής ηλικίας χωρίς διακρίσεις.

Η καθημερινή λειτουργία του χώρου υποστηρίζεται από μια ομάδα εξειδικευμένων επαγγελματιών και εθελοντών/τριών, που προωθεί τη συμμετοχή σε δημιουργικές ομάδες, την ανάληψη συλλογικών πρωτοβουλιών κοινωνικού/πολιτιστικού χαρακτήρα και τη διάδραση και επικοινωνία με άλλες ομάδες έφηβων και νεαρών ατόμων. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης, την ανάπτυξη δεξιοτήτων, την ανταλλαγή απόψεων, τη στήριξη για τη συνέχιση των σπουδών και τον επαγγελματικό προσανατολισμό.