Εκδηλώσεις, ζωγραφική και συναυλίες
σε Λευκάδα, Ιωάννινα και Αθήνα
15-30 Μαΐου 2022

 

Ο οργανισμός The Goodness Tour των Η.Π.Α επισκέπτεται την Ελλάδα 

Σε συνεργασία με την ΑΜΑΚΑ και το Refugee Week Ο οργανισμός The Goodness Tourφέρνει αυτή την άνοιξη στην Ελλάδα πολύπλευρη ζωντανή μουσική, δράσεις ομαδικής ζωγραφικής και συναυλίες, δημιουργικά μαθήματα τέχνης, κινησιολογίας και σύνθεσης μουσικής. Οι δράσεις θα συνοδεύονται από την δημιουργία μιας συμμετοχικής τοιχογραφίας εμπνευσμένη από τις θεματικές του κάθε τόπου και  της κάθε ομάδας.

The Goodness Tour είναι μια διαπολιτισμική ομάδα καλλιτεχνών με βάση την Καλιφόρνια των Η.Π.Α οι οποίοι χρησιμοποιούν την Τέχνη σαν μέσο θεραπείας και κοινωνικής αρωγής. Για πάνω από 15 χρόνια διοργανώνουν δράσεις σε διαφορετικά σημεία του κόσμου, πηγαίνοντας όπου τους χρειάζονται περισσότερο, μοιράζοντας χρώματα, μουσική και αγάπη.  Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ.

Το 2017 επισκέφτηκαν για πρώτη φορά την χώρα μας όπου και συν δημιουργήσαν ομαδικές τοιχογραφίες με τους πρώτους πρόσφυγες που κατέφθασαν στην Ελλάδα από την Συρία σε Ιωάννινα, Αθήνα και Μυτιλήνη, με την συνεργασία ελληνικών φορέων και οργανώσεων. Φέτος επιστρέφουν νιώθοντας και πάλι την επιθυμία να προσφέρουν στις ευπαθείς ομάδες αυτό που ξέρουν καλύτερα: στιγμές χαράς και δημιουργίας. 


Η ΑΜΑΚΑ σε συνεργασία με το Refugee Week Greece σχεδίασε μια περιοδεία 2 εβδομάδων και έτσι το Goodness Tour στην Ελλάδα γίνεται μια πραγματικότητα από τις 14-30 Μαΐου, η οποία θα επισκεφτεί διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας και θα δώσει την δυνατότητα στα μέλη του Goodness Tour να διαδράσουν με διαφορετικούς πληθυσμούς.  
 

To Goodness Tour μόλις πραγματοποίσε τις δράσεις του στην Λευκάδα όπου και σε συνεργασία με τοπικές ομάδες υλοποίησε μια τοιχογραφία μεγάλων διαστάσεων στο Δημοτικό Σχολείο του Νυδριού

Τώρα σας προσκαλεί σε Ιωάννινα και Αθήνα


Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τους καλλιτέχνες στο Αθλητικό Κέντρο της Κιάφας στα Ιωάννινα, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαΐου από τις 10.00-16.00 και να δημιουργήσετε μαζί τους μια συμμετοχική τοιχογραφία.
 

Την Κυριακή μετά τις 18.00 θα πραγματοποιηθέι συναυλία στον ίδιο χώρο με ελεύθερη είσοδο.
Σας περιμένουμε όλους εκεί !