ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Το Refugee Week είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ τέχνης και πολιτισμού στον κόσμο που γιορτάζει τις συνεισφορές, τη δημιουργικότητα και την ανθεκτικότητα των προσφύγων και ανθρώπων που αναζητούν ασφάλεια.
Φέτος, το Refugee Week Greece λαμβάνει χώρα από τις 17 έως τις 23 Ιουνίου 2024. Με εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, το ετήσιο φεστιβάλ ευθυγραμμίζεται με την Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων, που γιορτάζεται παγκοσμίως στις 20 Ιουνίου
 
 

Το Refugee Week Greece έχει εξελιχθεί σε διεθνές κίνημα με εκδηλώσεις που εκτείνονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Για να ανακαλύψετε εκδηλώσεις κοντά σας, ελέγξτε το ημερολόγιο εκδηλώσεων μας ή για να συνδεθείτε με τους τοπικούς, περιφερειακούς ή διεθνείς διοργανωτές, επισκεφθείτε τη σελίδα επικοινωνίας μας.

Η θεματική του Refugee Week Greece 2024 είναι “Το Σπίτι μας”. Από τα μέρη όπου συγκεντρωνόμαστε για να μοιραστούμε γεύματα έως το κοινό μας σπίτι, τον πλανήτη Γη, καλούνται όλοι να γιορτάσουν τι σημαίνει το Σπίτι μας για αυτούς. Μαζί, ας εξασκήσουμε την αλληλεγγύη μας και ας κάνουμε το Σπίτι μας ένα πιο φιλόξενο, ασφαλές και βιώσιμο μέρος για όλους. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
 

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να συμμετάσχετε στο Refugee Week Greece. Μπορείτε να οργανώσετε μια εκδήλωση, να γίνετε εθελοντές, να παραστείτε σε μια εκδήλωση, να λάβετε μέρος σε Απλές Πράξεις ή να μοιραστείτε περιεχόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όχι. Το Refugee Week Greece είναι ένα μεγάλο φεστιβάλ, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να οργανώσει ένα event και να το αποκαλέσει Refugee Week Greece. Τα μόνα απαιτούμενα είναι ότι το event πρέπει να λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και να γιορτάζει τις συνεισφορές των προσφύγων στην Ελλάδα και/ή να προωθεί μια καλύτερη κατανόηση των εμπειριών των προσφύγων. Ενθαρρύνουμε όλες τις πρωτοβουλίες του Refugee Week Greece να αντανακλούν τις βασικές μας πεποιθήσεις και αξίες.

Η ιστοσελίδα μας περιλαμβάνει χρήσιμους πόρους, όπως ένα δωρεάν πακέτο οργανωτών εκδηλώσεων, το οποίο θα σας βοηθήσει να προγραμματίσετε τις εκδηλώσεις σας. Εάν έχετε περαιτέρω ερωτήσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.